پایه اول گروه آسیب دیده شنوایی

این وبلاگ پل ارتباطی سرگروه آموزشی پایه اول ناشنوایان استان گلستان با معلمین این گروه می باشد.

پایه اول گروه آسیب دیده شنوایی

این وبلاگ پل ارتباطی سرگروه آموزشی پایه اول ناشنوایان استان گلستان با معلمین این گروه می باشد.

چند توصیه به والدین دارای فرزند ناشنوا

يكشنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۳، ۰۱:۵۶ ب.ظ




نگهداری از گوش کودک و رعایت بهداشت گوش در کودکان شامل چه مواردی است؟

در زمینه بهداشت گوش ما شعاری داریم و آن این است "اگر می خواهید گوش شما با شما کاری نداشته باشد شما با گوشتان کاری نداشته باشید" . این اصل است که باید رعایت شود. بعضی از مادران از سر دلسوزی سعی می کنند داخل گوش کودکشان را با لیف و صابون شسته و یا حداقل با گوش پاک کن آنرا تمیز کنند اما باید توجه داشته باشند که این کار نه تنها مفید نیست بلکه می تواند برای گوش مضر و درد سر ساز باشد و زمینه را برای عفونت کانال گوش کودک فراهم نماید. توصیه ما این است که شستن فقط لالۀ گوش بلامانع است اما سعی نکنند داخل گوش کودک را تمیز کنند.

وضعیت صوتی و سر و صدای موجود در خانه باید چگونه باشد که بر شنوایی کودک تاثیر منفی نگذارد؟

صدای بلند برای گوش بسیار مضر است و منجر به پیر گوشی زودرس می شود. ترجیحاً باید منزل در محله ای قرار گیرد که آسیب صوتی نداشته باشیم. منازلی که نزدیک فرودگاه و یا اتوبان هستند نامناسبند. استفاده از پنجره های دو جداره برای کاستن صداهای مزاحم سودمند است.

اگر کودکی از هدفن استفاده می کند والدینش باید نظارت داشته باشند که او صدای هدفن را بلند نکرده و از هدفن فقط به مدت محدودی استفاده کند.

 برنامه های توان بخشی که والدین برای کمک به کودک مبتلا به اختلال شنوایی می توانند انجام دهند چیست؟ و آیا والدینی که دارای کودک با اختلال شنوایی هستند باید آموزشهای خاصی برای ارتباط برقرار کردن با کودک خود ببینند؟

چنانچه مشخص شد نوزاد مبتلا به کاهش شنوایی است هر چه زودتر سمعک برای او گذاشته شود بهتر است به نحوی که اگر زیر شش ماهگی این کودک شناسائی شود و سمعک برایش شروع شود ممکن است تکلم کاملاً نرمال پیدا کند. لذا توصیه می کنم به محض تشخیص سریعاً کودک را نزد اودیولوژیست ببرند. اودیولوژیست هم برای کودک و هم برای والدین برنامه های توانبخشی خواهد داشت. به طور مثال والدین مبتلا به کودک کم شنوا باید بطور مکرر و مداوم با وی در حال مکالمه باشند و مادر از هر فرصتی برای حرف زدن با کودکش استفاده کند مثلاً وقتی می خواهد از هال به آشپزخانه برود با صدای بلند اعلام می کند که " دارم به آشپزخانه می روم " از طرف دیگر مادر باید با شگردهای مناسب کودکش را به حرف زدن ترغیب کند و وقتی کودک با سختی سعی می کند حرف بزند نباید مادر نشان بدهد که موضوع را فهمیده است و حرف کودک ناتمام بماند بلکه باید سعی کند این فرصت را به کودک بدهد که او تلاش کند تا با حرف زدن منظورش را برساند.

به طور کلی تعامل والدین، اودیولوژیست و گفتار درمانی بسیار کارا و سودمند است.

چرا سمعک برای دو گوش بهتر از یک گوش است؟

 فهم گفتار در محیط های پر سر و صدا بهبود می یابد.
*
صداها بهتر و راحت تر شنیده می شوند.
*
احتمال نشنیدن صداها (محرومیت شنیداری) کم می شود.
جهت یابی صدا مغز برای تعیین جهت صدا به دو گوش نیاز دارد، به این ترتیب که با مقایسه ورودی های دو گوش، در کسری از ثانیه جهت صدا را مشخص می نماید. مثلاً شما می توانید جهت نزدیک شدن یک اتومبیل به سمت خود را تشخیص دهید. این فرایند را جهت یابی صوتی می نامند.دلیل جهت یابی صوتی ، فاصله بین دو گوش است . مثلاً صدای بوق اتومبیل که در طرف چپ سر قرار گرفته، چند میلی ثانیه زودتر به گوش چپ می رسد و شدت این صدا در گوش چپ بیشتر از گوش راست است.
به همین دلیل ما می فهمیم که اتومبیل از سمت چپ به طرف ما می آید.سر و صدای مزاحم با تجویز دو سمعک برای هر دو گوش می توانید عملکرد طبیعی مغز را به حالت طبیعی برگردانید . در عین حال دراستفاده دو گوشی سمعک به تقویت کمتری در هر سمعک نیاز داریم، پس سر و صداها کمتر آزار دهنده می شوند. درضمن احتمال فیدبک( بازخورد صدا) سمعک کاهش می یابد.کاهش احتمال محرومیت شنیداری تجویز دو گوشی سمعک ، محرومیت شنیداری را کم می کند. با تجویز یک گوشی سمعک به تدریج مغز قابلیت پردازش اطلاعات در گوش فاقد سمعک را از دست می دهد. بنابراین ریسک محرومیت شنیداری در این حالت بالا می رود.

نحوه مراقبت و نگهداری از سمعک‌های پشت گوشی

- با یک پارچه خشک، سمعک و قالب آن را تمیز نمائید. هرگز خود سمعک را نشوئید!
-
مطمئن شوید که هیچ جرمی، داخل دهانه سمعک و یا قالب نشده باشد زیرا این امر موجب کاهش تأثیر و عملکرد سمعک می‌گردد

. هنگام عدم استفاده از سمعک خصوصاً شبها، در باتری را باز بگذارید تا جریان هوا در آن برقرار گردد.

چگونگی شستشوی قالب گوش

- قالب سمعک باید بطور منظم شستشو شود.
-
قالب گوش را از سمعک جدا کنید.
-
قالب را با صابون و آب نیمگرم بشوئید. از مواد شوینده قوی برای این منظور استفاده نکنید.
-
قالب را با آب شستشو داده و آبکشی نمایید.
ممکن است قطراتی از آب، داخل قالب گوش و یا لوله آن باقی بماند در این موارد، وسایل خاصی برای دمیدن هوا در اختیار متخصص سمعک شما قرار دارد که قطرات آب را خارج می نماید

 

چه کارهایی را نباید انجام دهید

هیچ‌گاه از آب یا الکل برای تمیز نمودن سمعک استفاده نکنید. شما می توانید خارج و سطح سمعک را بوسیله پارچه و یا وسایل مخصوص پاک کردن که همراه با سمعک به شما داده می شود خشک و تمیز نمائید.
هرگاه از لوسیون (خصوصاً لوسیونهای برنزه شدن در آفتاب) استفاده نمودید، دستهایتان را قبل از کار با سمعک و یا قراردادن باتری در آن کاملاً شستشو دهید. استفاده از اسپری مو نیز می تواند به سمعک آسیب وارد نماید.
هیچگاه نباید سمعک را در معرض گرمای شدید قرار داد )مثل گذاشتن سمعک در داخل ماشین پارک شده زیر آفتاب(. سمعک نباید در معرض رطوبت قرار گیرد، مانند قرار گرفتن در سونای بخار و یا زیر دوش یا باران شدید.
در صورتی‌که سمعک در محیط بسیار مرطوبی قرار گرفت با احتیاط آنرا خشک نموده و از کیت ضد رطوبت استفاده کنید.برای اطلاعات بیشتر به متخصص سمعک خود مراجعه کنید.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۱/۲۶
مریم موسوی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی